Divendres de TV3 a Perafita

Dilluns, 8/10/2012

Perafita: Paraules en ruta!

Aquesta setmana, l’equip d’exteriors de DIVENDRES es trasllada fins a la localitat de Perafita. Des d’allà retransmetem una de les seccions més emblemàtiques dels dilluns, les «Paraules en ruta» de l’escriptor Màrius Serra, on descobrirem la singularitat d’alguns mots que es fan servir en aquesta regió de Catalunya.

Els camins ramaders del Lluçanès

Els camins ramaders del Lluçanès van ser creats perquè hi poguessin passar els ramats transhumants. Descobrim-ne la importància històrica i descobrirem les rutes que els ressegueixen, perfectes per a excursions amb tota la família.

Dimarts, 9/10/2012

Propietats nutritives dels cereals, amb la Dra. Folch

Perafita és en una comarca en què la producció de cereal ha estat molt important al llarg del temps. Aprofitant la nostra estada en aquesta localitat, parlem amb la doctora Folch de la importància dels cereals en la nostra alimentació, així com de les diferents maneres de consumir cereals en el dia a dia. A més a més, coneixerem el blat forment, una varietat antiga de gran qualitat que s’està recuperant al Lluçanès.

L’ofici de ferrador de cavalls

A prop de Perafita hi viu en Robert Díez, ferrador de cavalls oficial de la Guàrdia Urbana de Barcelona i criador de cavalls esportistes. Parlem sobre l’ofici de ferrador i descobrim totes les curiositats al voltant de les «sabates» que porten els cavalls.

Dimecres, 10/10/2012

Les masies de Perafita

Les masies són un element patrimonial molt característic de Perafita i, en general, de la Plana de Vic i de la Catalunya Vella. Josep Maria Solé i Sabaté ens parlarà de com era l’interior de les masies tradicionals i de com estaven distribuïdes les estances.

Turisme a Perafita

Un repàs dels millors indrets si veniu de visita a Perafita.

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/divendres-de-tv3-a-perafita/