P x I

Cap d’any al Pavelló

cartell cap d'any

Taller de fanalets

taller de fanalets
Perafita

Diumenge 23 de juny, 20:00 – 23:30

A la Plaça de Sant Antoni

Anima’t i encén la flama

De Perafita per la Independència

Dimecres, 12 de juny

A les 5 de la tarda al Niu

Perafita per la Independència, amb la col·laboració del Casal d’Avis de Perafita, presenta la xerrada, a càrrec de Jordi Sans «Les Pensions en un Estat Català»

De Perafita per la Independència

El dilluns 22 d’abril és el primer aniversari de l’ANC de Perafita, per celebrar-ho el proper diumenge 28 d’abril hem preparat tot un seguit d’actes.
Us hi convidem a tots i a totes!!
Us hi esperem a tots i a totes!!

Exposició de l’ANC

De Perafita per la Independència

Molt safisfets per la Marxa i l’arrossada

Estem molt contents i satisfets per la participació i implicació de Perafita i la resta del Lluçanès a la Marxa cap a la Independència del passat 26 d’agost a Perafita.
Tret de petites anècdotes o incidències, com ara dos nois que es preparaven per fer el Matagalls-Montserrat, i van decidir que la millor ruta per anar d’Olost a Perafita, era passar per Alpens!
O els caminadors que venien de l’Alou, que van «decidir» que tenien poc tros de camí i se’n van anar a voltar per Alpens… «Decisió» forçada per la manca de senyalització en algun encreuament clau.
O els de Sobremunt, que van tenir la picardia de fer una petita drecera i sense saber-ho es van saltar el punt de control… Petites incidències que tothom es va agafar per la part positiva i amb sentit de l’humor, per tota la resta, o més ben dit, amb aquestes anècdotes incloses, sempre en passen algunes en actes d’aquesta mena, considerem que va ser un acte rodó.
Després de caminar, l’acte va continuar amb el dinar de germanor en el que hi havia unes 100 persones, en el que tothom es va atipar d’allò més, i va coincidir que l’arròs era boníssim!
No tornarem a fer un agraïment personalitzat, d’una banda per no fer-nos massa pesats i d’altra banda perquè les persones que ens han ajudat són molt coincidents amb els actes anteriors. Així doncs fem un agraïment generalitzat a tothom qui va participar i/o col·laborar en aquest acte.
Només farem una excepció a en Ramon Canela i Font, i a en Joan Fonollosa i Guardiet que van fer la xerrada sobre «La Independència de Catalunya ara és possible», que van donar dos punts de vista molt interessants sobre el procés cap a l’Estat propi.

Acte de Presentació de Perafita per la Independència

El dia 23 de Juny, a la Plaça de Sant Antoni va tenir lloc l’acte de presentació de Perafita per la Independència, assemblea local integrada dins l’Assemblea Nacional Catalana i de Lluçanès per la Independència.
L’acte va comptar amb la participació de membres de Perafita per la Independència, la coordinadora i el secretari de Lluçanès per la Independència, l’alcalde de Perafita Ramon Casals, com a representant del municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència i també amb l’escriptor vigatà Lluís Solà i Sala que va fer un parlament fonamentat en les «Raons per la Independència».
Un cop acabats els parlaments es va rebre la Flama del Canigó, el portador de la Flama va fer també un breu parlament i va llegir una carta d’una «Catalana del Nord» adreçada a tots els Catalans.

Com a cloenda de la primera part dels actes, el cantautor perafitenc Joan Dalmau i el poeta d’Oristà Josep Riera varen oferir una actuació amb cançons i poemes.
Més tard al vespre, es va fer la encesa, amb la Flama del Canigó, de la Foguera de Sant Joan, i va començar la Revetlla de Sant Joan, amb un sopar popular.

Vídeo amb primers plans

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/p-x-i/

1r Aniversari de l’ANC de Perafita

1r Aniversari de l’ANC de Perafita El dilluns 22 d’abril és el primer aniversari de l’ANC de Perafita, per celebrar-ho el proper diumenge 28 d’abril hem preparat tot un seguit d’actes. Us hi convidem a tots i a totes!! Us hi esperem a tots i a totes!!

Estelades al cim

Marxa vigatans 2013

10 de setembre, 2012

Aquest any, a Perafita, l’11 de setembre es va celebrar d’una manera diferent, es va decidir fer l’ofrena institucional i commemorativa a Jaume Puig de Perafita al matí, amb la presència de diferents alcaldes i regidors del Lluçanès, per tal de poder participar més activament en la 10a Marxa dels Vigatans. Acte reivindicatiu que té …

Castanyada – Col·loqui

El dissabte 3 de novembre, a dos quarts de sis de la tarda, es va fer a Perafita una Castanyada – Col·loqui amb el títol de “La viabilitat de Catalunya com Estat” a càrrec de Núria Bosch, Catedràtica d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, i organitzada per PxI, Perafita per la Independència. En Ton …