Construccions religioses

La capella de la Immaculada Concepció de Busquets

Capella de la Immaculada Concepció, BusquetsCapella de la Immaculada Concepció, Busquets

La capella de la Immaculada Concepció es troba adossada a la façana oest de la masia de Busquets. L’edifici és de planta rectangular amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals, i els murs són de maçoneria de pedra irregular, parcialment arrebossats, amb cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions.

La capella de la Puríssima del Castell

La Puríssima, castell de Perafita-3La Puríssima, castell de Perafita-4
La capella de la Puríssima del Castell es troba adossada a l’extrem nord del Castell, dins el recinte tancat. La capella està construïda amb murs de maçoneria de pedra irregular. La part de la dreta de la capella presenta una secció octogonal i la part de l’esquerra és de forma rectangular. La façana principal, orientada al nord-est, presenta un portal central coronat amb un arcada de mig punt emmarcada amb maó i revestiment de guardapols de pedra. Aquesta arcada es troba sustentada per dues columnes de pedra que flanquegen el portal, i presenten capitells amb motius vegetals esculpits. A la part central de l’arcada, tapiada, hi ha el dibuix en vermell d’una creu grega. Sobre el portal s’obre una finestra coronada amb arc de mig punt, resseguida amb guardapols, sustentada amb dues columnes de pedra amb capitell de decoració vegetal. Corona la façana un campanar d’espadanya d’un sol ull construït amb maó que conserva una campana.

La capella de Sant Antoni Abat de les Heures

Capella de Sant Antoni Abat de les HeuresCapella de Sant Antoni Abat de les Heures
La capella de Sant Antoni Abat de les Heures s’adossa a la façana nord de la masia de les Heures. L’església és de planta rectangular coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior. Està construïda amb murs de maçoneria de pedra irregular, parcialment arrebossats, i cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions.

Mare de Déu del Remei

El Remei,Mare de Déu

L’ermita de la Mare de Déu del Remei es troba situada al nord de la masia de la Roca, sobre un petit turó. Es tracta d’un senzill edifici de planta rectangular de 3’5 x 5 metres, d’una sola nau i volta d’aresta interior, bastit al segle XVIII que és objecte d’una gran devoció local.
El Remei, ermitaEl Remei-2
Està construït amb murs de maçoneria de pedra arrebossats i pintats de color blanc deixant a la vista les cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions; la teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals. La façana sud presenta un portal amb emmarcaments sobresortits arrebossats al que s’accedeix a partir de dos graons. Sobre el portal s’hi obre un òcul també amb l’emmarcament sobresortit i arrebossat.

Pedró de Sant Agustí

Pedró de Sant AgustíPedró de Sant Agustí
El pedró de Sant Agustí es troba situat en un punt elevat al sud del poble de Perafita a tocar de la carretera BP-4653. Es tracta d’una estructura quadrada de 96 x 96 centímetres de costat i 2’70 metres d’altura, situat sobre una base de pedra quadrada i bastit amb grans carreus treballats. El pedró es troba coronat per una base quadrada que sobresurt lleugerament i una creu de ferro.
A la banda nord hi ha la capelleta amb una obertura d’arc de mig punt bisellada. A l’interior hi ha la imatge de Sant Agustí que es troba protegida amb vidre i una reixa de ferro forjat.

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/perafita-2/llocs-dinteres/construccions/