El castell

El castell de Perafita

El Castell 1959

Es tracta d’un edifici romàntic bastit, probablement, a finals del segle XIX. En el seu emplaçament hi havia hagut el mas Puig, documentat àmpliament des del segle XIII. Aquest mas fou la casa de Jaume Puig.
El Castell de Perafita està situat al nord del nucli urbà de Perafita, a uns 150 metres de les cases situades a l’extrem nord del nucli.

El castellEl Castell-2

Es un castell d’època contemporània amb nombrosos elements neogòtics donant un aspecte de chateau o castell centreuropeu. És un castell de planta quadrada format per nombrosos volums adossats. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra amb carreus treballats delimitant les cantonades. Consta de planta baixa i dos pisos, tot i que les torres ubicades als extrems tenen dos nivells més i està coronat amb diverses teulades, les dues principals de les quals són de quatre vessants.

Castell de Perafita-3Castell de Perafita

El castell queda envoltat per un jardí d’estil senyorial, amb grans arbres i diverses escultures repartides, quedant aquest delimitat per un mur de maçoneria de pedra que delimita una important extensió, quedant l’accés principal orientat al sud-est.

Escut del Castell

escut del castellCastell de Perafita-2

L’escut es troba situat a la façana principal del Castell de Perafita. Es tracta d’un escut de pedra esculpit en baix relleu dins un marc quadrat motllurat. Al centre l’escut està envoltat per diferents elements: dues àligues de perfil que sobresurten d’un segon pla, al darrere de l’escut; les dues miren a dos costats diferents, l’àliga situada a la dreta mira a la dreta i l’àliga situada a l’esquerra mira a l’esquerra. A la part de baix de l’escut apareixen les cues de les àligues, també sobresortint del darrere de l’escut, sobre les quals hi ha una creu de l’ordre de Jerusalem. A la part superior hi ha la part del cap d’una armadura. L’escut en si es troba partit verticalment en dues parts. A la part de l’esquerra hi ha la representació d’una torre. A la part de la dreta hi ha set punts disposats en dues columnes de tres i un punt a la part inferior.

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/perafita-2/llocs-dinteres/el-castell/