La Festa Major

La festa Major de Sant Pere de Perafita es celebra el cap de setmana proper al dia del patró de la parròquia (29 de juny, Sant Pere Apòstol), així com els dies 28 i 29 de juny en què es festegen els actes de caràcter més tradicional, com la missa cantada en honor al sant i la revetlla de Sant Pere.
La revetlla de Sant Pere és una de les revetlles més celebrades al poble de Perafita i antigament una de les més celebrades de l’any a Catalunya. Durant la vigília de la diada de Sant Pere, s’encenien fogueres i es menjava coca com encara es fa per sant Joan i la nit del 28 al 29 era tinguda per màgica.
A Perafita, la revetlla de Sant Pere es celebra el dia 28 de juny al vespre a la plaça de Sant Antoni. Un cop es pon el sol s’encén una gran foguera a la plaça, es torra pa, es mengen arengades, s’ofereix coca i cava per tothom i s’acompanya de petards. Recentment s’organitza també una partida de bitlles catalanes.
Així mateix hi ha un seguit d’activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa Major que varien cada any en funció de la seva programació: sopars i caminades populars, pregó i ball de festa Major, concerts, futbol sala, cinema a la fresca, activitats i jocs infantils, exposicions.
Recentment s’ha incorporat una activitat anomenada Jornada de Fonts que consisteix a realitzar el manteniment, condicionament i neteja d’una de les fonts del municipi.
El sopar de la festa major, es dedica cada any a un tema diferent, i l’organitza el grup de teatre la Trebinella amb la col·laboració de veïns i amics.

Sopar de la Festa Major 2011

Sopar Festa Major 2011 from perafitenc on Vimeo.

Sopar de la Festa Major 2008

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/festes/la-festa-major/

Festa Major 2012

Festa Major 2012 Pregó de la Festa Major 2012 Aquest any el pregó de la Festa Major el varen fer nens de l’escola Heurom, va presentar el pregó l’alcalde en Ramon Casals que va tenir unes paraules de record per a la Carme Franquesa, la pregonera de l’any 2011, que va morir recentment i va …

Festa Major 2014

Pregó de la Festa Major 2014 El Pregó de la Festa Major d’aquest any el va fer la Carme Vall i Ballús, coneguda per la gent una mica més gran com la Carme de Cal Cruells, casa a on va viure fins als quinze anys, quan varen marxar de Perafita amb la seva família. La …