La Candelera

La festa de la Candelera a Perafita es celebra el primer cap de setmana de febrer, en honor a la Verge de la Candelera (dia 2 de febrer) i a Sant Antoni (17 de febrer), i correspon a la festa Major d’hivern de Perafita.
Les activitats més populars giren al voltant de la missa, solemne, la benedicció (a la capelleta de Sant Antoni) de les banderes que desfilaran a la cercavila, el Passant pels carrers del poble on hi participen cavalls, mules, rucs, ponis i carruatges, cap-grossos de Perafita, les sardanes al migdia i les curses de cavalls i rucs al camí de can Carbó que es celebren el diumenge a la tarda i que han esdevingut tradició del poble.
Recentment s’ha incorporat a la festa de la Candelera la fira del Cavall del Lluçanès que incorpora una passejada amb cavall pels entorns del poble i una mostra d’empreses hípiques i de serveis relacionats amb el món dels cavalls.
Així mateix hi ha un seguit d’activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa de la Candelera que varien cada any en funció de la seva programació: ball, teatre, concerts, esmorzars populars, activitats lúdiques i infantils, partits de futbol, campionat de botifarra, exposicions, etc.

Candelera 2012

Una Candelera marcada pel fred, i la nevada que va fer els dies 1 i 2 de febrer, que varen motivar la suspensió de les curses de cavalls i rucs del diumenge.
Les previsions metereològiques, que parlaven de mal temps i fred, i la suspensió de les curses varen ser les causants de la poca presència de cavalls a la cercavila.
Felicitats i moltes gràcies als valents i valentes que varen venir, tant a participar-hi com a gaudir-ne.

Exposició del 25 aniversari del Full de Perafita

Amb motiu del 25è aniversari de la publicació del Full de Perafita, es va celebrar una exposició, al local del Niu, amb portades i contraportades dels fulls d’aquest anys.
A més els visitants de l’exposició varen poder consultar tota la col·lecció, tots els exemplars enquadernats.
A l’acte d’inauguració varen asistir alguns del col·laboradors inicials, a més de molts col·laboradors actuals entre ells Jaume Carbonell, màxim impulsor del projecte en el seu començament i únic col·laborador en tots els números editats fins ara.

Candelera 2011

La Candelera amb més bon temps i més calor que es recorda.
Aquest any com a novetat hi havia una exposició de tractors antics i el canvi de lloc de les sardanes.

Candelera 2010

Castellers-3             Castellers-2Castellers

Candelera 2009

Candelera 2008

Candelera 2002

Candelera 2002

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/festes/la-candelera/

Candelera 2013

Sardana L’Encís de Perafita de Jaume Ventura i Tort, interpretada a Perafita per la Cobla Canigó Sardana L’Encís de Perafita from perafitenc on Vimeo.

Candelera 2014