Prats de Lluçanès

Castell de Quer

El castell de Quer està situat al costat del casal de Santa Llúcia i de la capella de Santa Llúcia de Quer, sobre un roc elevat actualment reconstruït com una terrassa.
Castell de Quer, Prats de Lluçanès
La torre, de planta circular, va ser molt reformada en la restauració que s’hi féu. Del seu aspecte original se’n pot destriar l’aparell constructiu (carreus regulars), que arriba fins a les tres quartes parts de la seva alçada actual. En la part alta, reconstruïda amb nous carreus, hi ha finestres rectangulars i és coberta per un terrat amb barana de ferro.
Castell de Quer, Prats de Lluçanès

Santa Llúcia de Quer, o de Galobardes

Santa Llúcia de Quer, també coneguda com a Santa Llúcia de Galobardes, està situada al sud-oest del nucli urbà de Prats de Lluçanès, formant part d’un conjunt arquitectònic amb el castell del Quer i el casal de Santa Llúcia -conjunt força reformat modernament- que s’emplaça sobre una roca.
Santa Llúcia de Quer, Prats de lluçanès
És una església d’una sola nau rectangular, coberta amb volta d’aresta, d’absis carrat i una finestra de doble esqueixada al fons. Els murs de càrrega són de maçoneria de pedra de mitjanes dimensions disposats regularment en filades ordenades i la teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals. Presenta un campanar d’espadanya amb teulada de dues vessants i dos ulls rectangulars que conserven dues campanes.
Santa `Llúcia de Quer, Prats de lluçanès

Sant Andreu de Llanars

L’església de Sant Andreu de Llanars es troba situada prop del mas de la Vila de Llanars, a l’oest del nucli de Prats de Lluçanès.
Sant Andreu de Llanars, Prats de Lluçanès
És una petita església de nau capçada a llevant per un absis semicircular. La nau és coberta amb una volta de canó de perfil apuntat, i l’absis amb volta de quart d’esfera. Les cobertes actuals són de teula àrab però en el decurs de la seva restauració es trobaren restes de lloses de la coberta original, molt desfetes.
Sant Andreu de LLanars-3Sant Andreu de Llanars, Prats de Lluçanès

Enlace permanente a este artículo: https://pereroger.eu/rutes-2/ruta-del-romanic-del-llucanes/prats-de-llucanes/